Ugrás a tartalomra

Gyermekének ügyeleti időben is kialakulhat olyan betegsége, amely kapcsán egészségügyi szakember segítségére van szükség. Az eddigi gyakorlatnak megfelelően az orvosi ügyeletek természetesen továbbra is rendelkezésre állnak.

A leírtak alapján a jelenlegi járványügyi helyzetben különösen figyelmesnek kell lenni, hogy a koronavírus-fertőzés további terjedését megakadályozzuk. Ennek érdekében az alábbiakban leírtakkal kövessék!

  1. Amennyiben ügy érzi, segítségre van szüksége beteg gyermeke ellátására, HÍVJA FEL TELEFONON a lakóhelye szerint Illetékes orvosi ügyeletet. A lakóhelye szerint illetékes gyermekorvosi ügyeletetek elérhetőségeiről a http://gyermeksos.hu/departments/haziorvos/ oldalon tájékozódhat. Az adott napon a speciális — gyermek fül-orr-gégészeti, gyermek szemészeti, gyermek fogászati, gyermeksebészeti, gyermektraumatológiai gyermekorvosi ügyeletek elérhetőségei is ugyanitt, a http://gyermeksos.hu honlapon találhatóak meg (csak Budapest és Pest-megye ügyeletei kereshetők).
     
  2. CSAK AKKOR INDULJON EL AZ ÜGYELETRE gyermekével, amennyiben akár az ügyeleti személyzettel - orvossal, diszpécserrel vagy a saját gyermekorvosával való egyeztetés alapján a vizsgálatot ők is indokoltnak tartják!!!
     
  3. CSAK AZZAL A GYERMEKKEL INDULJON EL ebben az esetben az ügyeletre, akivel kapcsolatban a telefonos egyeztetés alapján az orvosi vizsgálatot a szakember indokoltnak tekintette!
     
  4. Amennyiben az orvosi ügyelettel, vagy a saját gyermekorvosával való egyeztetés alapján indokolt a vizsgálat, egy gyermeket CSAK EGY SZÜLŐ KÍSÉRJEN az ügyeletre!
     
  5. KIFEJEZETTEN HANGSÚLYOZANDÓ, hogy a gyermeket NE A NAGYSZÜLŐ, VAGY EGY IDŐS ROKON KÍSÉRJE a gyermekorvosi ügyeletre - ez az ő védelmükben különösen fontos!
     
  6. Amennyiben gyermekét ügyeleten ellátták, majd kontrollvizsgálatot tartottak indokoltnak, erről MINDEN ESETBEN EGYEZTESSEN GYERMEKORVOSÁVAL ELŐZETESEN, tehát NE AUTOMATIKUSAN MENJEN GYERMEKORVOSA legközelebbi hétköznapi BETEGRENDELÉSÉRE!!!
     
  7. A hétvégi időszakra is Igaz. hogy beteg gyermekét NE IDŐS, és/vagy KRÓNIKUS BETEG, és/vagy IMMUNRENDSZERI BETEGSÉGBEN SZENVEDŐ ROKON, ISMERŐS FELÜGYELJE!!!
     
  8. Az orvosi ügyeleteknek NEM FELADATA A GYERMEK AKTUÁLIS BETEGSÉGÉTŐL FÜGGETLEN, RECEPTKÖTELES ún, állandó - GYÓGYSZEREK FELÍRÁSA!!!
     
  9. Az ügyeletes gyógyszertárak elérhetőségeiről a http://gyermeksos.hu/departments/gyogyszertar oldal ad további Információkat.
     

2020. március 14.

Dr. Altorjai Péter, Dr. Losonczi László, Dr. Pölöskey Péter, Dr. Tordas Dániel
alapellátó gyermekorvosok